29/03/09
Como me coidan
Ultimamente estou a descubrir novos pratos, da man de Marta
Un dos máis versátiles é a quiche, como esta de chacina
Sobre un leito de ovo e nata, leva cabaciña e queixo do país
Todo recuberto de chacina e algo de feta esparexido
A quiche elabórase sobre unha base de masa de hoxaldre
Os ingredientes poden variar bastante, ao gusto de cada quen
Nesta outra ocasión, levaba xamón de Trevélez e queixo azul
A mesma base tamén pode ser empregada para os doces
É o caso desta torta de mazá, moi do noso gusto
A froita vai cortada en láminas sobre un leito de crema
A sobremesa sempre dá moito xogo na cociña
Para rematar, temos aquí un biscoito de cabaza
É suave e tenro como el só, e de sabor moi afroitado
Así que degustalo equivale a experimentar novos praceres
-Que non se diga que non somos ben larpeiros-
Subscribirse a:
Publicar comentarios (Atom)
O parque de Marcos Cela
Encontrámonos na mellor época do ano para visitar un dos lugares máis senlleiros de Lugo Os xardíns de Marcos Cela vístense de outonía, co...
-
Sempre considerei que os meus mellores amigos son meus pais Por múltiples razóns, comezando polo trato que nos demos Meus irmáns sempre os...
-
Boa parte das andainas das últimas semanas dediqueinas a coñecer mellor o Fervedoira Deste río do cinto verde de Lugo unicamente percorrera ...
-
Parece que foi o outro día cando fixen vinte anos en Lugo , e resulta que xa pasaron outros cinco Hoxe mesmo, cúmprese un cuarto de século d...
4 comentarios:
¡Pero qué bueno parece estar todo! Se me hace la boca agua, vamos. A ver cuándo nos vemos en Coruña y me enseñáis a cocinar unas cosas tan ricas. Un beso para los dos desde Vitoria.
Ten por seguro que aprenderás a preparar exquisiteces. De momento, toma nota con este anticipo.
ñam ñam ñam.......
Pero o posto de reposteira oficial e meu ¿verdade? ¿segue sendo meu?
MAdre mía, que boa pinta ten todo
Si, é teu; ninguén cho quere quitar.
Isto era só para dar unhas cantas ideas, que espero que che sirvan. Iso si, xa te podes ir aplicando, que che habemos de facer unha proba para... ver se comprendiches o valor intrínseco dos pratos que che revelamos.
Publicar un comentario