Neste tempo de outono é o momento da colleita de moitas das árbores froiteiras
Entre elas, o marmelo, co que non só se pode elaborar doce, senón tamén compota
Cando o froito está verde, ten aínda unha lanuxe da que se irá desprendendo ao madurar
Unha vez maduros, os froitos comezan a caer do marmeleiro
Estes son ecolóxicos, posto que non recibiron tratamento ningún
Xa lavados, córtanse en anacos finos e vanse alternando capas de froita e de azucre
Neste caso empregamos azucre moreno de cana, tamén ecolóxico, que se irá licuando
Tamén podemos engadirlle outros froitos tan propios desta tempada como son as noces
Para a compota, chegará con triturar a polpa da froita unha vez cocida
En canto ao doce ou carne de marmelo, o proceso é bastante máis laborioso
Deberá facerse a lume lento durante horas, ata que se converta nunha pasta vermella
En función do grao de cocción escollido, o resultado final vai ser máis ou menos encarnado
E o sabor pouco terá que ver cos marmelos industriais ou pseudoartesanais que adoitan vender
Ningún comentario:
Publicar un comentario