Como estamos no outono propoño unha saída ó campo
Imos buscar cogomelos, a alma da gastronomía outonal
Os encarnados con pintas brancas son moi bonitos
Pero non se comen, que as amanitas muscarias son velenosas
En troques, o cogomelo gordo e marrón poida que sexa comestible
Ó mellor é un boletus edulis, moi requerido na cociña
Pero, ollo, ó mellor non, e acabamos no hospital
En caso de dúbida, o máis aconsellable é mercalos nunha tenda
A min, como máis me gustan os cogomelos é á crema
É dicir, con tona, pementa negra, noz moscada, allo...
...Aceite, viño, sal, pasas, noces, xamón, bacon, salmón, polo...
E, por que non, tamén con pitufos
Polo seu aspecto, diríase que residen en cogomelos coma estes
Ou nunha mestura dos dous
En boletus encarnados con pintas ou en amanitas ben gordas
Pregúntome que tal estarían con cogomelos á crema cos anteriores ingredientes
16/10/07
Subscribirse a:
Publicar comentarios (Atom)
O parque de Marcos Cela
Encontrámonos na mellor época do ano para visitar un dos lugares máis senlleiros de Lugo Os xardíns de Marcos Cela vístense de outonía, co...
-
Sempre considerei que os meus mellores amigos son meus pais Por múltiples razóns, comezando polo trato que nos demos Meus irmáns sempre os...
-
Boa parte das andainas das últimas semanas dediqueinas a coñecer mellor o Fervedoira Deste río do cinto verde de Lugo unicamente percorrera ...
-
Parece que foi o outro día cando fixen vinte anos en Lugo , e resulta que xa pasaron outros cinco Hoxe mesmo, cúmprese un cuarto de século d...
Ningún comentario:
Publicar un comentario