Como estamos no outono propoño unha saída ó campo
Imos buscar cogomelos, a alma da gastronomía outonal
Os encarnados con pintas brancas son moi bonitos
Pero non se comen, que as amanitas muscarias son velenosas
En troques, o cogomelo gordo e marrón poida que sexa comestible
Ó mellor é un boletus edulis, moi requerido na cociña
Pero, ollo, ó mellor non, e acabamos no hospital
En caso de dúbida, o máis aconsellable é mercalos nunha tenda
A min, como máis me gustan os cogomelos é á crema
É dicir, con tona, pementa negra, noz moscada, allo...
...Aceite, viño, sal, pasas, noces, xamón, bacon, salmón, polo...
E, por que non, tamén con pitufos
Polo seu aspecto, diríase que residen en cogomelos coma estes
Ou nunha mestura dos dous
En boletus encarnados con pintas ou en amanitas ben gordas
Pregúntome que tal estarían con cogomelos á crema cos anteriores ingredientes
16/10/07
Subscribirse a:
Publicar comentarios (Atom)
Barcelona en familia
Vimos de visitar unha das cidades máis fermosas da Península e do mundo enteiro A capital catalá ofrece un patrimonio cultural único, come...
-
Sempre considerei que os meus mellores amigos son meus pais Por múltiples razóns, comezando polo trato que nos demos Meus irmáns sempre os...
-
Esta gran novela conxuga dúas das miñas afeccións, que son Jack London e as traducións ao galego É dicir, o mesmo que A chamada da selva (X...
-
Este último ano supuxo unha serie de grandes cambios para a nosa filla Rematou os estudos de Primaria, con boas cualificacións, e comezou ...
Ningún comentario:
Publicar un comentario